בצלאל: חיזוק מסד בית השוטר.
•    מזמין העבודה: בצלאל, אקדמיה לאומנות ועיצוב.
•    במהלך עבודות העפר המקדימות לבנית הקמפוס החדש של האקדמיה לאומנות, נדרש להנמיך את מפלס פני השטח אל מתחת ליסודות של "בית השוטר" ששימש למגורי הסוהרים הבריטים בבית הכלא המנדטורי הסמוך למגרש הרוסים. כיום, בית השוטר הוא אגף ממוזיאון אסירי המחתרות הצמוד לקמפוס החדש ההולך ונבנה של בצלאל. עם חשיפת חלק מיסודות המבנה, תוכננה ע"י משרד מהנדסי השימור "שפר-רונן מהנדסים" מערכת תמיכות חדשה ליסודות. 
הביצוע כלל חפירה זהירה ושיקום קירות המסד במקטעים (ע"מ לא לחשוף ולערער את הקירות לכל אורכם בפעם אחת), יציקת קירות תמך מבטון למול קירות המסד העתיקים, וביצוע של עוגנים מתחת לרצפת המבנה ע"מ לייצר סמך אופקי לקירות הבטון. 
במהלך ביצוע העבודות נדרש ניטור וחיזוק של אלמנטים שונים במבנה (קירות, תקרות, גרם מדרגות). תודה למהנדס המלווה יעקב דויטש ממשרד שפר-רונן ולמנהל הפרויקט דרור מני מחברת פורן שרים הנדסה.

Show More